Romanian | Citate

Citate

PERFECŢIUNEA – A FI ÎN REZONANŢĂ CU REALITATEA

Corpul este al tău – însă nu eşti tu. Corpul este o îmbrăcăminte pe care o porţi, o maşinărie pe care tu o foloseşti, un vehicul pe care tu îl conduci. Corpul este posesia ta. La fel cum o persoană nu se identifică pe sine cu tricoul pe care îl poartă, la fel ea nu ar trebui să se identifice pe sine cu corpul pe care îl poartă

~ Jagad Guru Siddhaswarupananda Paramahamsa (Chris Butler)
© 2009 Science of Identity Foundation

==========

Un faimos jucător de folbal din Statele Unite care s-a retras de curând, vorbea despre evenimentele care i-au determinat decizia de a renunţa la joc. Fugea cu mingea către poartă, urmărit de doi fundaşi. În momentul în care picioarele lui îl părăseau, el gândea, “Haideţi, picioare bătrâne – nu mă lăsaţi baltă acum!” E ca un şofer de curse care vorbeşte cu maşina sa: “Nu te opri, Betsy – nu mă lăsa baltă acum!” Cu alte cuvinte, îţi foloseşti corpul ca pe un fel de vehicul, însă ca toate vehiculele, nu poate să nu se strice mai devreme sau mai târziu.

~ Chris Butler (Jagad Guru Siddhaswarupananda Paramahamsa)
© 2009 Science of Identity Foundation

==========

Perfecţiunea înseamnă a fi în armonie cu realitatea. Primul lucru pe care trebuie să-l înţelegem este realitatea“ realitatea identităţii mele i.e. esenţa, poziţia şi funcţia mea. Cine sunt eu? La fel cum o persoană nu se identifică pe sine cu tricoul pe care îl poartă, la fel ea nu ar trebui să se identifice pe sine cu corpul pe care îl poartă.

~ Jagad Guru Siddhaswarupananda Paramahamsa (Chris Butler)
© 2007 Science of Identity Foundation

%d bloggers like this: